Хасково

Три дни разясняват как се кандидатства по „Енергийна ефективност“ в Хасково

ОИЦ - Хасково

ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР – ХАСКОВО ОРГАНИЗИРА ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СДРУЖЕНИЯТА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ И СОБСТВЕНИЦИ НА САМОСТОЯТЕЛНИ ОБЕКТИ В МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ОТ ОБЩИНА ХАСКОВО

На 24, 25 и 26 юли 2012 г. (вторник, сряда и четвъртък) Областен информационен център-Хасково ще проведе информационни срещи, на тема: Представяне на проект „Енергийно обновяване на българските домове“, финансиран по схема  BG161PO001/1.2-01/2011 „Подкрепа за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради“ от оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Събитията ще се състоят от 17:00 ч. в зала „Хасково“, сградата на община Хасково на площад „Общински“ №1. 

Финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще получават сдружения на собственици, регистрирани по реда на Закона за управление на етажната  собственост в съответната общинска администрация и в регистър БУЛСТАТ. За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 50% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. От оперативната програма ще се покрият изцяло разходите за обследване за установяване на техническите характеристики на сградата, включително изготвяне на технически паспорт и обследване за енергийна ефективност.
Положително ще бъдат оценени всички сгради, отговарящи на критериите за допустимост. Заявленията за получаване на финансова помощ и изпълнение на обновяване за енергийна ефективност ще бъдат разглеждани по реда на тяхното подаване до изчерпване на наличния финансов ресурс.

Проект „Изграждане и функциониране на областен информационен център в община Хасково“, договор № BG161РО002-3.3.02-0001-С0001 се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Техническа помощ“, съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР.

Срещата е открита за граждани и медии.

ОИЦ - Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button