Хасково

Над 370 нови книги в хасковската библиотека наесен

БиблиотекатаРегионалната библиотека в Хасково очаква 376 нови заглавия до края на септември, съобщи за Haskovo.info главният библиотекар на отдел Комплектуване и обработване на библиотечни фондове и каталози Виолета Атанасова.

За втора поредна година местната библиотека кандидатства с проект, за да обогати фонда си. Миналата година тя подпомагане на стойност 15 хиляди лева. С тях бяха закупени 1 293 тома литература.

В последните няколко години библиотеката по-рядко закупува книги заради липсата на финансиране, признават служителите там. Въпреки това чрез дарители или със собствени средства книги се набавят.

Библиотеката„До момента имаме 400 000 тома литература. Закупили сме и притежаваме голям процент от предлаганото на книжния пазар през последните 5 години. В готовност сме да откликнем на търсенето на читателите ни“, увери Виолета Атанасова.

Новите книги се избират внимателно според предлагането на пазара и търсенето на читателите. Главно това са енциклопедии, специализирана литература и най-четените автори като Сандра Браун, Хорхе Букай, Паулу Коелю и Джон Гришам. Набавя се и много детска литература.

„Наш приоритет е децата от малки да се информират и да знаят как да работят с книгите“, казва Виолета Атанасова. В заемната и читалните се предоставя литература за подготовка на кандидат-студенти, издания на утвърдени български университети и пътеводители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
....
....
23.07.2012 18:48 18:48

Хорхе БУкай, ПаУлУ Коелю 🙂
Благодаря за вниманието

Back to top button