Хасково

Хасковският музей си партнира с Олимпийския музей в Солун

РИМ - ХасковоСеминар по системата за учене през целия живот се провежда в Регионалния исторически музей в Хасково. 

Проектът се изпълнява от Олимпийския музей – Солун в партньорство с Департамента за физическо възпитание и спортни науки – Аристотелов университет – Солун, Факултета по обществено здраве и спорт – Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, Община Хасково и Регионален исторически музей. За днешния семинар от Солун пристигнаха проф. Плутархос Сарасланидис, Кирияки Удатзи и Кристина – Мария Батека, които направиха презентации. 

В навечерието на олимпиадата в Лондон сме подготвили специална експозиция за децата и младите хора, каза пред медиите Кирияки Удатзи, директор на Олимпийския музей в Солун. Желанието ни е те да познават ценностите на олимпийското движение и да ги уважават, допълни тя. Солунският музей е част от веригата музеи в цял свят, които съхраняват паметни експонати от олимпийските игри.

Вещи, снимки, документи, артефакти от 1896 г насам разкриват ролята на олимпиадите не само като изключително спортно събитие, а като фактор за социални промени в страната-домакин. За нас най-ценното във фондовете са купи, медали и други награди, дарени от отличените олимпийци, тъй като за тях те имат голяма сантиментална стойност, каза Кирияки Удатзи, и поясни, че в Солун засега нямат експонат от нашата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button