Регион

Глоба от 150 лева за „цигани, мизерници, ще ви трепя“ и изстрели

СъдилищеАдминистративна глоба от 150 лева ще трябва да плати жител на хасковското село Книжовник, реши Хасковският районен съд.
На 16 юли около 22:00 часа след употреба на алкохол мъжът нарушил обществения ред – държал се грубо и арогантно, обиждал и викал по двама свои съселяни „цигани, мизерници, ще ви трепя“ като, за да им го каже отишъл в техния дом.

Опиянен от изпития алкохол осъденият отправил и заплахи за физическа саморазправа. Тръгнал си, но след половин час се върнал и дори произвел 5-6 изстрела с газов пистолет.

Пред съда нарушителят се признал за виновен и изказал съжаление, че под въздействие на алкохола се е случил инцидентът. 

Съдия Павлина Господинова определила минималната по размер глоба, тъй като нарушителят е безработен. „Наред с това следва да се има предвид и че е бил задържан за срок от 24 ч. Това задържане, както и така наложената глоба съдът счита, че може и следва да има превантивен ефект при последващото поведение на нарушителя„, се казва още в мотивите на съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button