Хасково

Прокуратурата разследва работодател, наел непълнолетно лице

СервитьорПодаден е сигнал до прокуратурата за работодател, наел непълнолетно лице като сервитьор без необходимото разрешение, съобщи главният експерт в Инспекция по труда – Хасково инж. Красимира Стоянова. 

Според наказателното право този акт представлява престъпление срещу младежта. През изминалия месец са дадени 7 разрешения непълнолетни да работят , 4 от тях са в Хасково.

144 са проверките, извършени от инспекторите през юни. На една проверка се падат средно по 4,5 нарушения. 280 са нарушенията по закона за здравословни и безопасни условия на труд, 373- по Кодекса на труда. Съставени са 28 акта, най-голямата глоба през този период е 10 хиляди лв.

177 са дадените консултации по проблеми, свързани с прекратяване на трудови договори, определяне на работно време и др. В съответствие с указанията на Главна инспекция по труда строителни и шивашки фирми в региона са преустроили работния си режим от 6 ч до 14 ч заради големите горещини. По-стабилните финансово са монтирали климатици в работните помещения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бронщейн
бронщейн
26.07.2012 13:32 13:32

бре тая красимира открила америка пми тя по добре да отиде на работа в мвр като оперативен работник Навремето в тая инспекция имаше един инспектор георгиев тоя беше много криво колело сега е пенсионер дано му е дошъл акъла най после

Back to top button