Хасково

Показателите на въздуха в района на пожара в Тополовградско – добри

ПожарътДо този момент не са отчетени превишения на показателите на въздуха в района на големия пожар в Тополовградско, съобщават от РИОСВ – Стара Загора. 

Както Haskovo.info вече писа Мобилна автоматична станция на Регионална лаборатория – Стара Загора, разположена до кметството в село Главан, от сутринта изследва чистотата на въздуха в района.

Станцията следи нивата на 10 атмосферни замърсители, характеризиращи качеството на въздуха – серен диоксид, азотен диоксид, азотен оксид, озон, фини прахови частици до 10 микрона, амоняк, въглероден оксид, метанови и неметанови въглеводороди и сероводород. 

Най-близко разположеният автоматичен стационарен пункт от системата за непрекъснат контрол на въздуха е в град Гълъбово, допълват от екоинспекицята. Измерените от него концентрации на атмосферните замърсители също не показват превишения на регламентираните норми.

Все пак мобилната станция за контрол на въздуха в село Главан ще продължи до потушаването на възникналия пожар на границата на Старозагорска и Хасковска области.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button