Регион

Пожарът в Тополовградско продължава да гори вече трети ден

ПожарътПожарът на границата на областните Хасково и Стара Загора продължава да гори. Вече трети ден 300 пожарникари, военни, горски служители и доброволци правят всичко по силите си да се справят с огнената стихия. Пресечения терен, силния вятър и високите температури обаче непрекъснато усложняват обстановката.

На място има 60 единици техника. Цяла нощ булдозерите са разширявали прокопаните просеки, за да може да локализират пожара, съобщи за Haskovo.info инспектор Пламен Петков от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Днес отново се очаква в гасенето на пламъците да се включат и хеликоптери. Опасност за населението няма.

Haskovo.info припомня, че пожарът тръгна от трактор, който се подпалил по време на работа на полето. Сигнал за инцидента бе подаден на спешния телефон 112 в четвъртък около 13:30 часа. Пожарът обхвана 3500 дка гори и лесонепригодни площи. Заради задимяване бе затворен пътя Голямата звезда – Главан. Движението в участъка ще бъде възстановено едва след като пожарът бъде потушен.

От вчера в района на пожара работи и мобилна станция, която замерва показателите на въздуха. Засега не са регистрирани превишения, съобщават от РИОСВ – Стара Загора. Няма отклонения на показателите, отчетени и от автоматичния стационарен пункт от системата за непрекъснат контрол на въздуха в град Гълъбово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button