Хасково

Хлябът в Хасково поскъпна втори път за един месец

Новите цени на хлябаЗа втори път в рамките на месеца се повиши цената на хляба в Хасково. От днес масовите „Карина“ и типов струват по 1 лев. Ненарязаните са по 95 стотинки. Увеличението е с 10 стотинки. Последното беше в началото на юли.

Пшеницата е на висока цена, увеличиха се токът и горивата. Това са причините за повишаването на цените, обясни пред Haskovo.info шефът на най-големия хлебозавод в Хасково Тодю Тодев.

До Нова година хлябът ще стане 2 лева за килограм, т.е. един хляб в магазина ще стигне 1,30, допълни Тодев. Както вървят нещата, няма вариант да се избегне увеличението, каза той и посочи, че в световен мащаб цените на пшеницата се повишават заради недостиг.

Поскъпването на хляба се очакваше най-рано следващия месец. Сегашното увеличаване на цената идва само дни, след като земеделският министър анонсира, че това е неизбежно.

Още за поскъпването на хляба и реакцията на купувачите вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлойка
Хасковлойка
29.07.2012 12:44 12:44

А,бе,вдигат цените,оправдават се,че житото било скъпо,ама качеството става все по-скапано и по-скапано пропорционално на растящите цени.

Back to top button