Регион

Холандски студент дебне вълци в Източните Родопи

СтудентътХоландският студент Тим Ашбрюк провежда научно наблюдение върху поведението на вълците в Източните Родопи. Той ще броди по тези места  чак до  октомври. 

Тим  търси  вълчи леговища  и ще изследва как едрият рогат добитък и конете реагират, за да избегнат  опасността от нападенията  на хищниците.  Чрез останките от храната на вълците той  установява   вида и възрастта на  горските обитатели  и местата, където дебнат плячката си.

Студентът  е насочил вниманието си точно  към България, тъй като вълкът- символ на дивата природа – е изчезнал вече в  11 страни в Европа.  Европейският съюз го обяви за един от особените видове на континента.  У нас заради голямата популация той все още е обект на масов лов.  

През 7 години БДЗП направи  проучване на  реалното състояние на вълка в Източните Родопи, като проведе и анкети с местни жители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button