Хасково

БЧК пак раздава помощи през септември, този път на повече хора

Полощи, архивРазширен е кръгът на най-нуждаещите се, които ще получат хранителни продукти от интервенционните запаси на ЕС. Кампанията се организира за четвърта поредна година, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.

Досега право на това имаха получаващите енергийни помощи, майките (осиновителките), получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година и лицата, получавали през същия период месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания. 

Сега са направени допълнения в Наредбата за условията и реда за разпределяне на храните. Продукти могат да получат и семейства, ползвали през предходната календарна година еднократна помощ, предвидена в Закона за социално подпомагане, семейства, получили през въпросния период еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година, а така също лица, полагащи грижа за хора с увреждания, включени в дейност „Личен асистент“ на Националната програма „Асистенти на хора с увреждания“. Списъците на право мащите се изготвят от социалните служби.

Помощите от интервенционните запаси на ЕС ще се раздават през септември, както досега от БЧК, съобщи директорът на Областния съвет на БЧК Минка Мечеринкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
01.08.2012 10:22 10:22

И кои ще получи помощи пак можели да познаете . Братята роми щесе наредчт на опашка а за българите пак няма да има .???аман от тези роми все натях неработят не учат и пак натях а бедния българин кучета го яли, наи напред трябва на българина да дадеш а какво остане на мангала ,данаци неплащат не работят и пак 1 за помощи е нестава .строят незаконо е товалие интеграцията на ромите а излагатне в европа ко искат в БГ са роми ама като излязат извън БГ са българи.

Анонимен
Анонимен
01.08.2012 13:26 13:26

Минчето Чечиринковата,майката сичкото роми на Аскууто.С

Бат Салито
Бат Салито
01.08.2012 13:29 13:29

Ам така е я.Пък тва Българте,да фаните бат Салито за к*ра яаа!

радка пиратка
радка пиратка
01.08.2012 14:05 14:05

Не е правилно само на ромите да им дават помощи има толкова много Българи и Турци които имат нужда и те да получат помощи но никой не се интересува от тях.

бинка
бинка
01.08.2012 15:01 15:01

Корупция и далавери в Хасковското БЧК,вижте как се ояли в семейството на баба Минка Мечеринкова и правете изводи за работа в БЧК- Хасково.

Анонимен
Анонимен
01.08.2012 15:20 15:20

Бинка, дай нещо по-конкретно. Така всеки може да приказва „корупция и далавери в Хасковското БЧК“.

Анонимен
Анонимен
01.08.2012 16:57 16:57

тва нашта бинка с разхлопаната гъзинка ли пак се завира насред панаира

Back to top button