Любопитно

Третокласници в Свиленград са първенци в национална екокампания

Учениците от 3 А клас от свиленградското училище „Иван Вазов“ с класен ръководител Тодорка Сивриева са победители в Националната кампания „Бъди ЕКО с Лайънс 2023-2024“.

Те събраха най-голямото количество пластмасови бутилки за рециклиране и алуминиеви кенчета и заслужено взеха първото място.

Децата бяха поздравени от Цвети Шопова, управител на Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130, България. Тя им благодари за тяхното усърдие, труд, значимия им принос в разделното сметосъбиране и борбата за чиста околна среда.

СвиленградОсвен купа и грамота, първенците получиха ваучер от 300 лева за целия клас, топки за футбол, волейбол и баскетбол. Всеки получи и тетрадка с логото на ЕКОПАК и ЛАЙЪНС. На награждаването присъстваха директорката на училището Ася Райкова, родители, учители, както и дами от свиленградския Лайънс клуб „Свилена“.

5 000 деца, 222 класа и още стотици родители и учители от страната се включиха в еко съревнованието. Първата част бе образователна, в учебните часове по „Човекът и природата“ влязоха темите за рециклирано училище и чиста околна среда.

Благодарим на всички участници и сме изключително горди и щастливи, че първата купа е в Свиленград, казват дамите от местния Лайънс клуб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button