Хасково

522 заявления за поправителна матура в края на август

Матури, архив 522 заявления за явяване на поправителна сесия на матурите са подали зрелостници от Хасковска област , съобщи за Haskovo.info старши експертът по организация на средното образование Веселина Павлитова.

218 са пожелали да се явят на изпита по Български език и литература. 304 ще държат втори държавен зрелостен изпит. Най-много са кандидатите за препитването по география – 212. Следват биология (43), история (18), философия (13), английски език (9) и математика (5). На изпит по химия, физика, немски и руски език ще се явява по един ученик.

Матурата по Български език ще е на 30 август, а втората задължителна матура – на 31-ви. Кои от подалите заявления ще бъдат допуснати до изпитите ще стане ясно до 24 август, уточни Павлитова. Тя допълни, че след подалите заявления няма ученици със специални образователни потребности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button