Регион

Отново гладна стачка в дома за чужденци в Любимец

Стачката през януариГладна стачка са обявили 22-ма от обитателите на Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на МВР.

От вчера на обяд мъжете отказвали да се хранят. Причината за недоволството им е дългият престой в институцията.

Припомняме, че това е втората гладна стачка тази година. Първата бе в началото на януари. Тогава 56 от 104-те обитатели на дома се разбунтуваха. Причината за недоволството им отново бе дългият срок, в който голяма част от тях остават в дома за временно настаняване, а в същото време новодошли се предават на Агенцията по бежанците.  Част от настанените в дома в Любимец изкарват там по над 5 месеца. 

Очакваше се след откриването на Транзитния център край свиленградското село Пъстрогор през май тази година, процесът да се ускори. Оказва се обаче, че все още голяма част от настанените в Любимец чакат дълго преди да напуснат институцията.

Цифрите за миналата година показват, че от откриването на институцията през март до края на декември 2011-та през дома са преминали 411 чужденци. 167 от тях са предадени на Агенцията по бежанците, а 140 са експулсирани от страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button