Регион

Откритите на границата кюлчета били част от контрабандна схема

Откритото в багажа златоПресечен е контрабанден канал за благородни метали от България към Турция, съобщават от пресцентъра на МВР. Операцията е проведена под наблюдението на Хасковската окръжна прокуратура.

Разбиването на канала станало, след като вчера сутринта на граничен пункт „Капитан Андреево“ е проверено БМВ, управлявано то 44-годишен криминално проявен мъж. В багажа му е открит жълт метал с тегло 4 килограма, за което Haskovo.info вече съобщи.

Антимафиотите изяснили, че задържаният е съучастник в група, чийто лидер е 39-годишен мъж. Той ползвал прикритието на легална търговска дейност с благородни метали, изкупувал изделия, които после претопявал под формата на слитъци, а членовете на групата ги пренасяли в Турция. По обратния път вкарвали контрабандно у нас готови изделия, които били предлагани в управляваните от него търговски обекти или ги доставяли на други търговци.

Разследването продължило с претърсване на три адреса в столицата – офис, жилища и други помещения, ползвани от организатора на незаконната дейност. Антимафиотите попаднали на леярна за претопяване на изкупените от него изделия. На място са иззети около 1.5 кг изделия от бял метал и около 50-60 гр от жълт метал. Върху тях нямало положени печати, произходът им е неустановен, експертиза ще установява състава им.

По оценка на Агенция „Митници“ стойността на благородния метал възлиза на 210 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button