Хасково

Другарски съд за побойника Димо

Училище Васил Левски

Откриване на уч. година в СОУ „Васил Левски“

Педагогически съвет ще решава съдбата на десетокласника Димо, който вчера преби съученик в училище “Васил Левски”– Хасково. Освен учители, родители и представители на инспектората по образование, на срещата ще влязат и ученици- свидетели на случката. Те настояват за изключване на Димо от училище и са готови да съставят подписка, подкрепяща искането.

Момчето е било изключено от Професионалната гимназия по механо и електротехника заради множество отсъствия. Няма подобни прояви на побойник, които да са отразени в училищното му досие и да са станали повод за преместването. Въпреки това във "Васил Левски" се говори, че е имало подобни инциденти, като при един от последните Димо провесил от прозореца на предишното си училище свой съученик.

Детска педагогическа стая е установила, че тинейджърът живее без родителски надзор, майка му е баща му са разведени и за него се грижи единствено баба му. Според експертите изключването е най-лесната форма на наказание, но едва ли би била ефикасна за поправяне на поведението му.

Решението за това ще бъде взето на педагогическия съвет от 14.30 часа днес.

Припомням, без конкретен повод за свада, при разминаване в училищния коридор десетокласникът удари с юмрук свой връстник, при което му нанесе травма на главата и комоцио. След инцидента побойникът избяга, а раненият младеж бе отведен в болница и настанен за лечение. Състоянието му е нормално и позволява свиждане, каквото в късния следобед му подготвят два класа негови съученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
11.10.2006 16:58 16:58

biva li takiva masali da furlq taq presa e kak shi e izbqgal toi vikna policiqta i daje beshe s momcheto v lineikata tva go vidqh s ochite si a shto se otnasq do nameka che dori i da go izkliuchat toi moje pak da naprai neshto..em izvinqqm se mnogo ama toi ne e nqkuv serien ubiec e kolko po zle poboishta e imalo a vie go izkarahte bassi i ujasniq tip.tova che vednuj e stanal incident glavata na koito e Dimo tva ne oznachava che toi e takuv i za da e stanalo tova znachi naistina si e imalo nqkakva prichina zashtoto 100% sam sigurna che toi tuko taka za nishto ne bi skochil i ne bi udaril nqkoi taka.kolkoto do momcheto shte se opravi ne e tolkova zle spored men daje doktorite go kazaha vie go izkarahte murtvec a toi razkazva vicove v bolnicata i se smei q stiga ….

Гост
Гост
11.10.2006 18:34 18:34

За да пише така значи от училището така са казали. Те хората няма как да си го измислят сами. Явно ръководството на училището си търси жертва.

Гост
Гост
13.10.2006 15:47 15:47

[B]Какаъвто и да е поводът за дразгата този Димо не е имал право да поставя живота на другото момче в смъртна опасност!
Колкото и да го защитават това си е нарушение ….и е наказуемо!
[/B]

Гост
Гост
15.10.2006 23:56 23:56

dimo brao be izrod sam taka ma4ka6 nared i tva e:)))))))))))xaxxaxaxa

djuliq
djuliq
13.12.2006 17:06 17:06

ae hora az ucha v levski ako nqkoi nae dali ima kachen klip na boq da mi kaje pls:}}} Che imaM golqM MErAK DA GO gLedaM:{}}} :grin

Gost
Gost
19.01.2008 3:28 3:28

ako iskash moje da go razigraem nanovo, nishto 4e si momiche…she ti hvyrlim 1 tupanik 😛

Back to top button