Хасково

Задържан митничар жали мярка, съдът отхвърли искането му

Съд, илюстрацияМитничарят Никола Трифонов, който в началото на май бе задържан със 7 свои колеги да си разпределят рушвета след работна смяна, остава в ареста, реши Хасковският окръжен съд.

Трифонов поиска мярката му „задържане под стража“ да бъде променена в по-лека тъй като по време на престоя му зад решетките язвата му се обострила.

На заседанието миналата седмица магистратите назначиха съдебно – медицинска експертиза. На база на заключението от нея магистратите са преценили, че не е необходимо да се променя мярката на Трифонов в по-лека, съобщи за Haskovo.info председателят на Окръжния съд Миглена Тянкова.

Припомняме, че след дневната смяна в началото май ГДБОП и полицаи свариха митничарите да си разпределят 15 000 лева. Според разследващите парите са от рушвети. Бяха разпитани цялата смяна от 32-ма митничари. В последствие четирима от задържаните при акция „Митница“ бяха оставени в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Това са бившият заместник-началник на Митница Свиленград Стефан Костадинов, Пламен Дренски, Георги Златанов и Никола Трифонов.

Под домашен арест бяха оставени Милко Христов, Наско Курдов и Димитър Димитров, а Николай Колев бе освободен срещу парична гаранция от 5 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button