Регион

Приключи третият етап на събаряне на строежи в Ставри Димитрово

Акцията на ДНСКПоследните 14 незаконни незаконни постройки в Ставри Димитрово, за които е приключила процедурата, вече са изравнени със земята. Акцията на ДНСК в митничарското село продължи близо 2 години. В момента „веселото село”  прилича на  депо за строителни отпадъци.

Haskovo.info припомня, че установените незаконни постройки на брега на яз. Ивайловград са 169. За 159 от тях има влезли в сила заповеди за премахване. 130 бяха незаконни строежи на територията на Ставри Димитрово. 

Всички с изключение на 30 доброволно премахнати, са съборени от багерите, наети от ДНСК.  Това струва на строителния надзор около 33 хиляди лева – пари, които държавата ще си търси от собствениците по съдебен път.

Акцията на ДНСКВ така нареченото митничарско село имотите на митничари се броят на пръстите на ръката. Те още не са съборени, а някои са и законни. Нов етап на събаряне във „веселото село” ще има най-рано през зимата, когато приключат новите процедури. 

Текат процедури за още 5 строежа, 5 са с покани за доброволно премахване, за които скоро ще изтече срокът, ще бъдат проверени, след което стартира отново процедурата за изпълнител”, обясни началникът на РДНСК – Хасково Анна Джурова.

 

Акцията на ДНСК Акцията на ДНСК

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
alo
alo
22.08.2012 12:55 12:55

Голямо геройство съборихте 130 къщи вместо да се помисли как могат да се оползотворят да се използват за нещо бутай с багера.Така е в Гербова България всичко се руши от горе се нарежда трябва да има шоу народа да се кефи за да не мисли за високите цени на бензина или хранителните продукти.И разни мижитурки започват действие .А може да се използват за почивка вместо да се осигурят камъни за незаконните къщи на ивайловградските роми а тях кой ще събори .Или стоп не там не се пипа щото е дискриминация пък и наближават избори ако не гласуват ромите срещу бира и ке*абче и 50лева в джоба кой ще гласува

Елизабет
Елизабет
22.08.2012 13:18 13:18

Точно така трябва да се постъпва с беззаконието.Когато един обект е незаконен и са изпуснати от собствениците условията за узаконяване , той остава незаконен и не може да бъде узаконен. Нотариалният акт е документ за собственост ,но не и строителни книжа.Той не узаконява незаконния строеж ,въпреки че е описан.

nina
nina
22.08.2012 14:42 14:42

И защо беше нужно това?Вместо да се реши как тези сгради да се използват зза нещо полезно, за лагери, за станции,просто не разирам.И сега само боклуци и това е.Нека да им ги конфискуват или все можеше да се измисли нещо,за да се използват-това с аготови сгради.Как на никой не му дойде на ума да се използват за нещо полезно.???????

Ангел Калайджиев
Ангел Калайджиев
27.08.2012 23:14 23:14

Абе ,незаконно -незаконно…. ама джанам само на Ивайловградският язовир е незаконно… сигорно всичкото друго строителство и по морето, и по планините ,и по язовири и по долините е законно… ама там няма кой да се занимава ,щото ще си има „главоболия“ сигорно..

Back to top button