Спорт

Рускиня изхвърли Диа от схемата на US Open

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова отпадна от надпреварата на US Open след като бе само на косъм от влизане в основната схема, което щеше да е най-големият успех в досегашната й кариера.

В решителния трети кръг от квалификациите на турнира от Големия шлем 25-годишната ни тенисистка загуби мача срещу 144-тата в света Олга Пучкова с 0:6, 5:7. Само 20 минути бяха нужни на рускинята, за да спечели първия сет, в който Диа не успя да задържи подаването си нито веднъж.

Третата ни ракета излезе от шока едва през втората част, когато съперничката й вече бе дръпнала с 8 поредни гейма в актива си . Яростната съпротива на Диа, която успя да навакса от 2:0  до 5:4, не прекърши играта на Пучкова. Рускинята уверено спечели  подаването си, а после поведе с решаващ пробив за 6:5 като до края на мача отново бе господар на корта.

Въпреки загубата, Евтимова си тръгва от Ню Йорк с 50 точки за световната ранглиста и чек за близо 9 000 долара. 

Идната седмица участието си на US Open ще започне първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. В първия кръг от схемата хасковлията ще срещне № 49 Беноа Пер от Франция, от когото има една загуба през 2008-ма година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button