Хасково

Безплатни климатици за 3 440 домакинства с печки на твърдо гориво в Хасково

Започва приемането на документи за безплатна подмяна на печките на твърдо гориво с климатици, камини на пелети и термопомпи в Хасково. От това ще могат да се възползват поне 3 440 домакинства, обявиха на пресконференция в Община Хасково.

По проекта ще бъдат монтирани 9 904, 19 термопомпи, 199 отоплителни уреда на пелети и 408 панелни радиатори. Тези данни са на база предварителна социология и анализ, уточняват от кметството.

Кандидатите ще могат сами да избират между уреди на електричество – климатици или термопомпи и на пелети – камини на пелети със затворена горивна камера, камина на пелети с водна риза и котел на пелети.

КлиматикПроектът обхваща всички населени места в общината, а документи се приемат в офиса във вътрешния двор на общината, от южната страна всеки работен ден от 9 до 17:30 часа, както и на и-мейл haskovo@greenair.bg. А за допълнителна информация може да се ползва телефон 0878 447 376. От следващата седмица ще бъде открит офис за прием на документи и в квартал „Орфей“.

Следващият етап след приема на заявления са огледи от технически екипи. Новите уреди ще имат най-малко 24 месеца гаранционно обслужване.

Кметът Станислав Дечев коментира, че това е един от най-мащабните проекти, по които общината работи, за да стане Хасково още по-чист и зелен. Сред другите мерки са закупуването на електрически автобуси и тролеи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.06.2024 7:24 7:24

Ако не е санирана постройката, ще има да тракате с зъби и да плащате по 200+лв месечно за ток.

Анонимен
Анонимен
04.06.2024 8:55 8:55
Отговор до  Анонимен

До преди 10 г щото пък беше нещо съсирано !!

Анонимен
Анонимен
04.06.2024 20:55 20:55
Отговор до  Анонимен

Пробвай… няма да коментирам повече. Явно кпд-то на някой е доста добре и са на перпетуум мобиле система.

Back to top button