Хасково

4 пожарни от Хасково гасят в община Средец

пожарна, архивОгнеборци от Хасково участват в потушаването на големия пожар в община Средец. До момента в гасенето се е включила една пожарна от областния град, а днес на място ще бъдат изпратени още три – съобщи за Haskovo.info инспектор Пламен Петков от областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Междувременно само през вчерашния ден огнеборците са гасили 16 пожара в областта, два от които с материални щети.Благодарение на намесата им е била спасена постройка във вилната зона в местността „Халильо“ край Хасково. Заради късо съединение в трафопост пламнал чамов материал, който бил струпан в двора от собственика на постройката. До идването на пожарната огънят изпепели 1 кубик дървесина и 20 м от оградата.

Небрежност при боравене с открит огън причини друг пожар с материални щети в областта. В тополовградското село Сакарци са се запалили селскостопанска постройка и тревата край нея. Изгорели са 20 кв. м от покрива на помощната сграда, собственост на мъж от селото.

През вчерашния ден огнеборците са ликвидирали и 14 пожара в сухи треви в Хасково и региона.

Те са помогнали и за отстраняване на дърво на бул.“Васил Левски“ в областния град, което паднало на пътното платно от силния вятър.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button