Хасково

Набират мъже и жени за доброволния резерв

Военни, илюстрацияОбявени са 160 свободни места в доброволния резерв в цялата страна. За областния град все още няма постове. В Шумен, Стара Загора, Асеновград, Пловдив, Черноморец и Кичево обаче набират кандидати, а документи за тези позиции могат да се подават и в Хасково, , съобщи днес подполковник Славчо Колев – началник на Областния военен отдел.

Запасняците трябва да са пълнолетни, да не са били осъждани и да не са навършили пределната възраст за служба в доброволния резерв – 55 г. за войниците и сержантите и 60 г. за офицерите. Няма ограничения в пола. Доброволците не са на активна служба докато не бъдат повикани за такава. Те имат право да посещават обучения и курсове за квалификация. Възнаграждението е веднъж в годината в зависимост от званието.

Доброволците имат привилегиите на редовните военни. Поемат се разноските по обученията, пътните и настаняването им, също така могат да ползват и всички военни лечебни заведения.

Повече информация за доброволния резерв може да се получи в общините на населените места, в офисите за военен отчет, Бюрото по труда, Военния клуб и Областния военен отдел. Документи се приемат до 27 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button