Хасково

Никой не се яви на матурата по български в Маджарово

Матура, архив187 дванайсетокласници от региона се явиха на матурата по Български език и литература днес, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов.

Неявилите се са 37. До изпитните зали в Хасково не стигнаха 25 зрелостници, в Димитровград 5. В Маджарово пък не се яви нито един зрелостник, въпреки че двама са заявили участие в препитването.

На държавния зрелостен изпит по български език и литература днес се падна интерпретативно съчинение или есе по темата „Слепота и прозрение“ върху разказа „Дядо Йоцо гледа“. Тестът за матурата включва 41 въпроса, като последният от тях е темата за написване на съчинението или есето върху разказа на Иван Вазов.

Най-бързо с изпита се справиха зрелостниците в Минерални бани, допълни Панайотов. За тях препитването започна в 8:02 минути и приключи в 10:25 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button