Регион

Военен имот – подарък и двама министри за празника на Димитровград

Община ДимитровградБившето военно поделение в местността „Кара борум“ край село Черногорово е вече собственост на община Димитровград, съобщиха от правителствената пресслужба. Със свое решение дни преди празника на града, Министерски съвет отне от военното ведомство управлението върху имота от 173 дка.

На терена са построени три сгради с обща площ 999 кв. м и четири съоръжения. Общината възнамерява да използва имота за създаване на зона за отдих на местното население и да развива социални дейности, допълват от пресцентъра на правителството.

Това е само един от военните имоти, които искаме. Заявили сме общо 12. Сред тях са терени в селата Крепост, Воден и Бодрово“, съобщи за Haskovo.info кметът Иво Димов. По думите му до половин година общината ще получи и останалите. 

Междувременно в Димитровград вървят проявите по повод празника на града – 2 септември. В неделя ще бъде кулминацията. Очаква се да пристигнат министрите на икономиката и културата Делян Добрев и Вежди Рашидов. От общината са предвидили и 5-минутна заря, която за разлика от други години ще бъде придружена с музикално оформление.

Класическа музика ще огласи града, като компютър ще синхронизира силните и слабите моменти в произведението със зарята. За димитровградачни тогава ще пеят Ивана, Орлин Горанов и Мариана Попова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button