Хасково

Задържаха групата на наркотрафиканта Димитър Сачмата от Хасково

Задържан с хероин9 килограма хероин и седем души, членове на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотрафик, са били задържани късно снощи при специализирана полицейска операция на ГДБОП в София, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Акцията е проведена от служители на отдел „Наркотици“. Те разследвали организирана престъпна група, участвала в изграден трансграничен канал за трафик на наркотични вещества – хероин, кокаин и амфетамин.  В процеса на работата по случая е установен лидерът – 48-годишният хасковлия, известен като Димитър Сачмата. Той е криминално проявен, осъждан за умишлено убийство и за наркотрафик в Турция. С него са задържани още шестима мъже на 25, 26, 31, 37, 43 и 44 години.   

Задържан с хероинВ хода на операцията е претърсен районът на платен паркинг в столицата. В  автомобил „Пежо Партнер“ антимафиотите открили 17 пакета хероин  – общо около 9 килограма. Наркотикът бил укрит в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума на колата. Скривалището било облицовано с оловно фолио, което създава екран при преглед с рентген. Иззети са и мобилни телефони с български и чужди сим карти, мобилно устройство за заглушаване на радио честоти т.н „тапа“. Изяснено е, че членове на групата са съпричастни и към други престъпления, свързани с наркотици, разкрити през настоящата година. 

Според данните от разследването хероинът е бил предназначен за разпространение в страни от Западна Европа.

Материалите по случая са докладвани на Специализираната прокуратура за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321 от НК. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.09.2012 12:38 12:38

Ам,съчмътъ каде е аъъ???

Анонимен
Анонимен
05.09.2012 13:17 13:17

Оправете си статията ,все едно е писана на литър водка.

Back to top button