Хасково

Французи впечатлени от качеството на хасковските дрехи

ПобратимяванетоВ най-скоро време френски фирми ще посетят Хасково и ще осъществят контакт с бизнеса в сферата на леката промишленост, съобщи на празника на града – 8 септември кметът Георги Иванов.

Французите били впечатлени най-вече от качеството на дрехите. Затова до два месеца те ще дойдат на официална визита, за да осъществят бизнес контакт с местните фирми.

Това стана ясно по време на официалната церемония по побратимяване на френския град Шатийон-сюр-индр и Хасково.

Побратимяването Тази сутрин кметовете на двата града Мишел Етроа и Георги Иванов подписаха договор за бъдещо сътрудничество за съвместни дейности в сферата на културата, бизнеса и управленските възможности, което ще помогне за спечелването на нови европейски проекти, коментира градоначалника.

С Шатийон-сюр-индр побратимените на Хасково градове стават 8. Останалите са Лестър, Одрин, Визеу, Енгера, Шатура, Виена и Абингтън.

„Главният виновник за побратимяването ни с френския град е Кристофър Куумбс.“, подчерта Георги Иванов. Куумбс е бивша заместник – началник на пожарната в Лестър. Благодарение на него през 2008 година градът ни получи преди като дарение противопожарни автомобили. Сега Кристофър Куумбс живее във Франция и контактът на Хасково с  Шатийон-сюр-индр е по негова инициатива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.09.2012 8:32 8:32

ХАСКОВСКИТЕ ДРЕХИ
ХУБАВИ, НО НА КАКВА ЦЕНА?
ВСИЧКИ ШИВАШКИ ФИРМИ В ХАСКОВО НАРУШАВАТ ВСЯКАКВИ ТРУДОВИ ПРАВА И КРИЯТ ДОХОДИ
ИНТЕРЕСНО НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ ХВАНЕ

xa xa
xa xa
11.09.2012 9:22 9:22

А вие колко скрихте та знаете как стават тези работи?

Back to top button