Регион

Глобени шофьори след проверки на 22 автобуса на Капитан Андреево

Нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания са извършени от служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Икономическа полиция на ГКПП „Капитан Андреево“.

Проверени са 22 автобуса, пристигащи от Турция. Инспекция е извършена и на 20 туроператори – организатори на пътуванията за законово извършване на дейността. Установено е, че при двама от проверените туроператори липсва вписана валидна застраховка в Националния туристически регистър, а всички останали извършват законно дейността си, притежават удостоверения за регистрация и имат застраховки с валиден срок на действие.

„Автомобилна администрация” е установила нарушения при двама от превозвачите – водачите не са ползвали дневна почивка от минимум девет последователни часа. На водачите са съставени актове за установяване на административно нарушение.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще се извършват през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на граничничните контролно-пропускателни пунктове, но и на туристически обекти във вътрешността на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button