Хасково

Диабетоболни учредиха нов съюз, старият не работел

Учредителите на Диабет 2012„Диабет 2012“ е името на новия съюз на диабетоболните в Хасково. С учредяването на новата организация засегнатите от болестта вече имат два варианта за членство. Първият е Съюз на диабетоболните с председател Петър Дялков, а вторият – „Диабет 2012“ с председател Добри Беливанов.

„Целта на сформирането на новата организация е хората да имат алтернатива. Ние не търсим конфронтация, а искаме да стимулираме ръководствата на двата съюза, дори имаме идеи за съвместни дейности“, обясни Беливанов. 

редстои „Диабет 2012“ да бъде регистриран в съда, а до две седмици новосформираното дружество ще има и офис, за разлика от Съюза на диабетоболните, което вече 9 месеца не се помещава никъде и реално не развива никаква дейност.

Всички, които искат да членуват в новоучредения „Диабет 2012“, трябва да отговарят на едно единствено условие – да са болни от диабет. Членският внос ще бъде символичен – по 50 стотинки на месец. „Ще се опитаме да издирим и болните от диабет деца, за да им съдействаме“, допълни Добри Беливанов. 

а днешното учредително събрание са били поканени депутатите Емилия Масларова, Фани Христова и Гюнер Сербест. И тримата обяснили, че не могат да присъстват, тъй като днес има заседание на парламента, в което трябва да участват. Все пак Емилия Масларова изпратила поздравителен адрес и дарение от 250 лева с молба дружеството да ги използва за регистрацията в съда и закупуването на консумативи. Ръководството на „Диабет 2012“ ще потърси среща и съдействие от община Хасково.

По данни на „Диабет 2012“ диабетоболните в областта са 8500.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.09.2012 16:00 16:00

Ам не работи я, Петър Дялков въобще не е в града и хич не му пука. Имал някви почивни бази, с тях се занимавал. Ам да се занимава. Той май и в Марица изток работеше ако не ме лъже паметта… Дреме му на баровеца за болните хора.

Back to top button