Регион

Студентка в холандски университет проучва туризма в Източните Родопи

ТуризъмКак местните общности участват в развитието на туризма в селските райони на Източните Родопи – това е темата на стартиращото изследване на този регион, който става все по-популярен у нас и в чужбина. 4-месечното проучване ще бъде направено от Мануела Илъкова, студентка в Университета в град Вагенинген в Холандия, известен с постиженията си в научните изследвания.

В Маджарово, Ивайловград, Стамболово и други общини тя ще проследи развитието на туризма като нова дейност в региона, претърпял много демографски и икономически трудности на прехода. Анкети с представители на местните власти и населението ще покажат доколко хората виждат туризма като нов икономически двигател, алтернатива на сегашните стопански дейности.

Досега 8 студенти от Холандия са проучвали Източно-родопския край, най-атрактивно е наблюдението върху състоянието на вълците, за което Haskovo. info писа. Идването на холандските студенти не е случайно : Националната пощенска лотария на Холандия финансира 5 годишен проект за развитие на биоземеделието и екотуризма в Източните Родопи. Да се насладят на дивата природа от там идват и туристи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Serhiy Popoff
Serhiy Popoff
07.10.2012 6:54 6:54

The same way I used to achieve countryside economy in Ukrainian Carpathiands, success 🙂 But, lucky, it isnn’t go to the Netherlands to study how to do it 🙂

Serhiy Popoff
Serhiy Popoff
07.10.2012 6:58 6:58

Гірський, або сільський туризм в горах Європи звичайний по всюду, також і в Українських Карпатах. Рік як купив землю в гірському селі, де саморозвинут гірський туризм, місто дуже популярно для велосипедистів Словаків та східних Українців, най щастить 🙂

Back to top button