Любопитно

Хасково празнува Еньовден с песни, танци и конна езда

Празникът на билките и здравето – Еньовден, дойде в Хасково с веселие и танци.

В прохладата на парк „Кенана“ „Магията на Еньовден“ започна с ритуал по минаване под Еньовденския венец, направен с любов от 77 ½ билки и цветя за здраве и благодат.

Еньовденски танци и традиционни песни представиха децата от Детска градина №15 „Слънце“ и ДТА „Южняче“ при Младежкия център с ръководител Галина Щерева.

ПразникЕньовден продължава до 17 часа в парка с индивидуална конна езда за децата с треньори. Утре от 10 до 17 часа в парк „Кенана“ децата отново ще могат да яздят кончетата Рейван и Марвел.

ПразникВ сряда е голямото състезание по плуване, игри и забавления в Плувен комплекс Хасково. То е за деца от 8 до 18 години. Стартовете започват в 15 часа. Входът е свободен за всички до 18 г. Децата до 10 години трябва да бъдат с придружител, допълват от общината.

Празникът на здравето Еньовден се организира от Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button