Хасково

Танцьорите от „Тангра“ в изложба, ще ги показват и във Франция

Снимки от изложбатаИзложба, която ще покаже в по-различна светлина танцьорите от хасковския балет „Тангра“, готви фотографката Вили Атанасова. Тя е хасковлийка но от години живее в Париж.

„Идеята за изложбата се роди миналата година. Направихме пробни снимки на площадка „Спартак“ и на статуята на Богородица и видяхме, че ще се получи„, разказа за Haskovo.info майсторката на обектива.

Снимки от изложбатаТова лято заедно с балетистите от „Тангра“ продължили сесията. „Снимахме в Химмаш, на Кенана, на Ямача, на входа на Хасково, на стадиона, в Младежки дом, в музея и дори в коритото на хасковската река„, обясни Вили Атанасова.

Имахме готовност да подредим изложбата по време на Дните на Хасково, но се оказа, че сме заявили намерението си твърде късно в общината и програмата за празниците вече е била готова, каза фотографката.

Все пак тя е получила уверение от администрацията на кмета Георги Иванов, че изложбата ще се случи до края на годината.
След като снимките бъдат показани пред хасковлии и гостите на града, експозицията ще пътува за Франция.

Снимки от изложбатаВили Атанасова е учила ПГЛП „Райна Княгиня“ в Хасково, специалност „Стилист –моделист“. Висшето си образование завършва в Благоевград, специалност „Вътрешно обзавеждане и проектиране на мебели“. По-късно в Париж учи „Визуални комуникации“.

Зад гърба си има много изложби. Последната, в която участва, все още може да бъде видяна на оградата на Българското посолство във Франция. Участвала е в общ проект, организирана от Сената в Париж по случай влизането на България в Европейската общност. Нейни фотоси са излагани в в Лион, Лил, Лю Ман. Вили Атанасова е съавтор на на фотоалбума България. Зад гърба си има изложби в Берлин, Австрия, Южна Африка.

Снимки от изложбата Снимки от изложбата
Снимки от изложбата Снимки от изложбата
Снимки от изложбата Снимки от изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.09.2012 10:14 10:14

Недоумявам от безхаберието на тази община. Възмутително отношение към таланта на хасковските деца и хасковска фотографка! За дните на Хасково широко отворени са вратите за чалгаджийските изпълнения, а истинското изкуство може да се неглижира. Отвратително!
А иначе се вижда, че фотографката си е майстор, а децата можем само да аплодираме и да очакваме общинският ни Благодетел да отреди местенце за изложбата!
Амин!

Back to top button