Хасково

23 тежки катастрофи с деца в Хасковско от началото на годината

Катастрофа23 тежки катастрофи с участието на деца са станали през тази година в Хасковска област, съобщават от МВР. При тях едно дете на 17 години е загинало, а 25 са ранени. Най-голяма част от тях са под 14 години.

Повече от половината случаи на ранени деца са през лятната ваканция, след 15 юни, уточняват от полицията. Случаят със 17-годишният Младен, който загина след инцидент с мотопед на изхода към Кърджали, също е от този период.

Според Пътна полиция най-застрашени да попаднат в злополуки са децата и юношите между 15 и 17 години, най-често в ролята им на пътници, а не на пешеходци. Най-често те се возят на мотоциклети или мотопеди.

Въпреки това от полицията съветват родителите преди първия учебен ден да подготвят децата за ходенето на училище като проиграят заедно маршрута и обяснят на практика правилата за пресичане на улиците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button