Хасково

Глобяват селски магазини за стари вафли по сигнал

Областна дирекция по безопасност на хранитеЧетири магазина в села от община Хасково са били проверени от Областната дирекция по безопасност на храните по сигнал, съобщиха за Haskovo.info от дирекцията.

На място инспекторите установили, че в търговските обекти се продават стоки с изтекъл срок на годност и храни без превод на етикетите им на български. Става въпрос за вафли, солети, захар, шоколади и безалкохолни напитки в малки количества. Така или иначе законът е категоричен, за стоки с изтекъл срок на годност глобата е между 1000 и 2000 лева, уточниха от БАБХ.

Миналата седмица инспекторите са направили 135 проверки. Глобили са заведения за бързо хранене и хлебопекарна в Димитровград за непълна документация. Акт ще отнесе и собственик на магазин за маслини в Свиленград, където са открити стоки без етикети.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
17.09.2012 16:47 16:47

Защо не се казва в кои села са тези магазини? Тези работи не трябва да се прикриват, нека се знае.
И да проверяват по- често и заведенията за бързо хранене в града- Хасково. Дъщеря ми беше с разтройство и темрература и обща отпадналост след изяден дюнер. Разбрахме и за други с подобни симптоми след като са яли дюнери.

Haskovo.info
Haskovo.info
17.09.2012 22:36 22:36

За съжаление от Агенцията по храните и Здравната инспекция никога не съобщават имена и адреси на нарушителите. Било им забранено.

Back to top button