Хасково

Официално откриха учебната година в УНСС – Хасково

Откриването на учебната годинаУчебната година в Регионалния център за дистанционно обучение към Университета за национално и световно стопанство бе официално открита днес. 

В него ще се обучават нови 120 студенти в двете бакалавърски специалности Икономика и бизнес и Бизнес администрация. Семестриалната такса е 173 лева, а обучението – дистанционно.

Първият випуск бакалаври се дипломира успешно през юни„, обяви в словото си заместник – ректорът на УНСС проф. Веселка Павлова. Тя увери новоприетите студенти, че са избрали подходяща форма на обучение, която ще им даде възможност да съчетават служебните и семейните ангажименти с един ефективен учебен процес.

Откриването на учебната година

доц. Живко Драганов е възпитаник на езиковата

„Дистанционната форма на обучение съществува в УНСС от 1996, когато е регламентирана със закон в България. Основната дума, която трябва да запомните е „самоподготовка“, каза още проф. Павлова.

Тя допълни, че тази година УНСС е получил най-високата оценка сред всички български университети от Националната агенция за оценяване и акредитация. Съгласно друга международна класация УНСС заема 13-то място място сред бизнес училищата в Европа и 31-во в света. 

„Това е гаранция за качеството на обучение„, каза още проф. Павлова. 

Тя и новият директор на Регионалния център за дистанционно обучение в Хасково доц. Живко Драганов отправиха своите пожелания към студентите за здраве, лично щастие и успех в обучението. Студентите бяха поздравени от областна и общинска администрации.  

Откриването на учебната година

Петя Иробалиева

Една от новоприетите студентки в местния филиал на УНСС е Петя Иробалиева. Тя е от Хасково. Средното си образование е завършила във Финансово-стопанската гимназия. Избрала е да учи „Бизнес администрация“, защото специалността й харесва. През Haskovo.info Петя обясни, че е предпочела Регионалния център за дистанционно обучение, тъй като това ще й спести пари за пътни, а и ще продължи да учи с няколко нейни съученички.

Освен бакалаври в УНСС – Хасково се обучават и магистри по специалностите Бизнес администрация, Публични финанси, Счетоводство и контрол и Управление на човешките ресурси. Крайният срок за записване изтича утре. На 23-ти ще се проведе изпитния тест. Таксата за магистрите е 900 лв.

Откриването на учебната година
Откриването на учебната година

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
k
k
20.09.2012 20:18 20:18

Ето ги и цялото БСП-Хасково-Иван Станчев, Ангел Бонев, Радан Чолаков и разбира се и сивия кардинал на партията Тодор Атанасов! Къде без тях, нали директора на филиала е син на другия сив кардинал Иван Драганов

Back to top button