Хасково

Кандидат-гимназисти и родители извиха опашки в Хасково

Кандидат-гимназисти и родители извиха тази сутрин опашки в Обединените ученически общежития в Хасково, където е едно от местата за подаване на документите за първо класиране.

Кандидатстването става в периода от 8 до 10 юли. Подаването на заявление е еднократно и може да бъде извършено по електронен път или на хартиен носител чрез посещение в едно от определените училища-гнезда.

Първо класиране ще бъде обявено до 12 юли. Записването на класираните ученици в училищата или подаването на заявление за участие във второ класиране става в периода от 15 до 17 юли. Второ класиране ще бъде обявено до 19 юли, а записването е между 22 и 24 юли.

ОпашкиСвободните места за трето класиране ще бъдат обявени на 25 юли, а подаването на заявленията е от 26 до 29 юли. Резултатите от трето класиране ще се обявят до 30 юли. Записването на учениците е от 31 юли до 1 август.

Свободните места за четвърто класиране ще се обявят до 2 август, подаването на заявления е на 5 и 6 август, резултатите ще станат ясни до 7 август, а записването е на 8 и 9 август.

ОпашкиДо 12 август ще се обявят свободните места след четвърто класиране. Попълването им се определя от съответния директор на училище до 11 септември.

Училищата-гнезда в Хасковска област са:

1. ОУ „Шандор Петьофи” – гр. Хасково;
2. ОУ „Христо Смирненски“ – гр. Хасково;
3. ЦПЛР – Обединени ученически общежития – гр. Хасково;
4. ОУ „Пенчо Славейков”- гр. Димитровград;
5. ОУ „Иван Вазов” – гр. Свиленград;
6. ОУ „Иван Вазов” – гр. Харманли;
7. СУ „Д-Р Петър Берон” – гр. Тополовград;
8. СУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград;
9. СУ „Св. Климент Охридски” – гр. Симеоновград;
10. СУ „Желязко Терпешев” – гр. Любимец;
11. СУ „Димитър Маджаров” – гр. Маджарово;
12. СУ „Св. Климент Охридски” – с. Стамболово;
13. СУ „Проф. Д-р Асен Златаров” – с. Минерални бани;
14. СУ „Христо Ботев” – с. Караманци;

В посочените училища–гнезда в определените срокове от 8:00 до 18:00 часа могат да се подават заявления от всички кандидатстващи, независимо от това къде живеят, къде са завършили 7 клас или къде желаят да продължат образованието си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button