Хасково

Подсъдим за две убийства заплаши журналисти

ДелотоЗаплаха, че ще съди за клевета един от най-тиражните жълти вестници в страната отправи обвиненият за убийството на съпругата и тъщата си Благо Ставрев от Любимец. Днес той отново бе изправен пред 5-членен състав на Хасковския окръжен съд с председател Милена Петева, който разпита един свидетел преди да отложи делото заради неявяване на вещите лица.

Haskovo.info припомня, че през 2008-ма година Ставрев убил съпругата си Дарина Братоева и хвърлил тялото й в кладенец близо до ромската махала в Любимец.

Днес магистратите разпитаха 33-годишния Ангел Ангелов, който е извадил тленните останки на убитата от кладенеца.

Делото

Ангел Ангелов

Свидетелят разказа, че е вадил с кофа човешки кости, бельо, кичур коса, дамска чанта и документи. От показанията му не стана ясно обаче дали трупът на Дарина е бил в чувал и дали ръцете и краката й са били вързани със сезал. Минути след края на заседанието обвиняемият заяви, че свидетелят „говори глупости“.

Следващото заседание по делото е в началото на ноември. Тогава се очаква да бъдат разпитани вещите лица, изготвили медицинската и психиатричната експертизи. Ще бъде изискано и делото от Добричкия окръжен съд, който през юли осъди на 24 години затвор при строг режим Благо Ставрев.

Мъжът бе признат за виновен в това, че през декември 2008 година в село Раковски, община Каварна, умишлено е умъртвил 78-годишната си тъща. Убийството било извършено няколко дни след като Ставрев убил 36-годишната си съпруга в Любимец. Присъдата на добричките магистрати обаче се обжалва пред Варненския апелативен съд. Делото там е насрочено за 26 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button