Хасково

Съседна къща заплашва да рухне в двора на хасковлии

Рушащата се къщаКъща на ул. „Светлина“ №31 в Хасково заплашва да рухне в двора на съседите, алармира хасковлийката Златка Стайкова.

„Живея тук от 4 години. Къщата е необитаема. Едната й стена заплашително е надвиснала над двора ни и всеки момент може да се срути и да удари някой човек.“, коментира пред Haskovo.info възмутената съседка, която често играе на двора с внуците си.

За проблема Златка Стайкова сигнализирала в община Хасково още през 2009 година. Служители на администрацията дошли и съставили протокол. Минала обаче почти година преди предписанието да бъде връчено на собственичката Атанаска Димитрова.

Възрастната жена от години живеела в София и много рядко се прибирала в Хасково. При едно от посещенията Златка Стайкова я видяла, звъннала в общината и от администрацията дошли, за да й връчат предписание да ремонтира сградата.

От тогава нищо не се е случило с опасната къща на „Светлина“ №31. До днес, когато от община Хасково се разровиха в архивите и откриха проверката от 2009. От администрацията заявиха, че ще направят отново оглед на къщата и сами ще предприемат действия по обезопасяването й. А собственичката на опасната къщата Атанаска Димитрова ще бъде санкционирана.

Рушащата се къща Рушащата се къща
Рушащата се къща Рушащата се къща

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.09.2012 14:52 14:52

Стената си е готова паднала. При първия сняг или по-проливен дъжд ще се срути и дано не убие някого!

Анонимен
Анонимен
25.09.2012 16:49 16:49

Каква рушаща се къща? Това си е допълнително изведен самостоятелен вход за втория етаж. Чучнали са го на колони, ама не са го направили навремето като хората. Не виждате ли на снимката колко преустройства има там. Само дето реши ли някой да бутне стената, повлича се цялата издадена част. Просто общината да демонтира тази част от сградата и да представи сметката на Атанаска и наследници. Това е. А тази буля да ходи близо до стената на къщата си на пребежки и препълзяване. Опасността някой за си замине никак не е малка, ако рухне през деня.

Анонимен
Анонимен
25.09.2012 21:24 21:24

Абе да си собственик не е лесна работа. Не е само да притежаваш ами да можеш и да се грижиш за него. Каква полза, че ще си купиш джип като не можеш да насмогнеш да му пълниш резервоара. И тук е същата. Имаме къща ама не можем да я поддържаме. Българска работа!

Анонимен
Анонимен
26.09.2012 22:04 22:04

ТЕ ТАКА ПРАВЯТ И НЯКОИ С МНОГО ПАРИ.ВЗЕМАТ СИ ХУБАВИ ЖЕНИЧКИ,А НЕ МОГАТ ДА ГИ КОЛАНДИСВАТ.ТА НИЕ СТАРИТЕ ПЪРЧОВЕ СТАВАМЕ РАЗНОГЛЕДИ ОТ РАБОТА.

Back to top button