Хасково

И в Свиленград ще строят защитено жилище

Община СвиленградЗащитено жилище за деца, напускащи специализирани институции, ще изгради община Свиленград. Предложението е одобрено от Експертната комисия за осигуряване на прозрачност в Държавен фонд „Земеделие“.

Защитеното жилище ще е с капацитет 8 потребители, съобщиха за Haskovo.info от община Свиленград. В социалната институция ще се настаняват младежи, напускащи домовете за деца, лишени от родителски грижи след навършване на 18 години.

За срок от 3 месеца до 1 година, всеки обитател ще получава подкрепа и насоки за самостоятелния си живот. Чрез проекта ще имат възможност за продължаващо обучение, квалификационни и преквалификационни курсове, за среща с бъдещи работодатели и много приятели, уточниха от администрацията. 

Сградата, в която ще се помещават защитеното жилище, ще е едноетажна и ще бъде построена с отпуснатите по проекта пари в размер на 413 620 лева. 

Изграждането на защитено жилище е един от приоритетите в Програмата за управление на община Свиленград за периода до 2015 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button