Хасково

Едва 500 хасковлии, загрижени за визията на Хасково до 2020 г.

Хасково, архивЕдва 500 жители на Хасково се включиха в проучването на общественото мнение на тема „Твоята идея за бъдещето на Хасково“. Проучването се извършва във връзка с изготвянето на Интегрирания план за градско възстановяване (ИПГВР) на Хасково.

Целта е да се определят проблемите, бъдещите проекти и зоните, които ще станат част от Интегрирания план на града. В анкетата жителите на Хасково правят своята оценка за сериозните проблеми на квартала, в който живеят, определят приоритетите в развитието на града – улици, междублокови пространства, паркинги.

Чрез допитването те активно участват в избора на зоните, в които до 2020 година ще бъдат концентрирани инвестиционни проекти, финансирани от Европейския съюз. Проучването продължава до 02.10.2012 г. Анкетите могат да бъдат попълвани тук . Окончателните резултати ще бъдат представени на 8 октомври на работна среща с народни представители от Хасково, областна администрация, държавни и регионални институции.

В рамките на Интегриран план за градско възстановяване и развитие ще бъдат обособени три зони за въздействие, в които до 2020 година, трябва да се концентрират, конкретни проекти за обновяване на градската среда, с които община Хасково ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ. Това са: зона с преобладаващ социален характер – градска територия с жилищни функции, в която има проблеми на обитаването, жилищната среда, изграденост и състояние на техническата и социалната инфраструктура; зона с потенциал за икономическо развитие – градска територия с преобладаващо предназначение за производствени и други бизнес дейности. В нея ще бъдат предложени решения за подобряване състоянието на техническата инфраструктура и реализиране на публично – частни партньорства; зона на публични функции с висока обществена значимост. В нея преобладават сгради с административни и обществени функции, като ще се търси възможност за създаване на условия за изграждане на нови обекти и решаване на проблемите, свързани с инженерните мрежи, благоустрояването и озеленяването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button