Регион

Община Стамболово стана на 29 години

Празникът29-годишнината от създаването си отпразнува община Стамболово. Честването започна с изпълнение на Химните на България и на Европейския съюз.

Първи на сцената излязоха най-малките представители на община Стамболово – децата от ЦДГ „Звездичка„. След тях танцуваха и пяха ученици от ОУ „Хр.Ботев“ с. Силен

Яница Новкова от фолклорна формация „Тракийка“ омая публиката с изпълнението си „Полегнала е Гергана“. Фолклорна група от НЧ „Съзнание“ – с. Жълти бряг, която е носител на златен медал от събора в Неделино, изпълни три тракийски народни песни. 

Завладяващи бяха и изпълненията на самодейците от НЧ „Родопска искра“ в Ардино. Програмата завърши с  български хора, изпълнени от оркестър „Настроение“ – Димитровград. 

Община Стамболово е обособена като самостоятелна административна единица с Указ № 2932 от 30.09.1983 г. Документът е бил връчен на тогавашния председател на общински съвет Славчо Николов, който бе сред гостите на тържеството.

Празникът Празникът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ехо
Ехо
02.10.2012 14:45 14:45

Това честване е било на стадиона-къде е футболния отбор дето щеше да играе там-изглежда кмета ще каже?

Не Петър Танчев
Не Петър Танчев
18.10.2012 8:53 8:53

В Стамболово всичко ново…

Back to top button