Хасково

Най-рано догодина започва строителството на разрушените мостове

МостНай-рано догодина ще започне строителството на разрушените при наводненията през февруари мостове в Хасковско. В момента вече е приключило проектирането на моста край Иваново, а тепърва предстои да бъде изготвен проект за напълно срутилия се мост между селата Бориславци и Малки воден.

На 6 февруари придошлите води заляха съоръжението между двете села, а семейство Бойчеви от Димитровград беше отнесено с автомобила си от него. Седмици по-късно бяха открити телата им.

МостВ момента единствената връзка между Бориславци и Малки воден е черен път, който обикаля срутения мост. Хората обаче се притесняват, че само след месец – два водата ще го залее и ще бъдат откъснати.

Възстановяването на мостовете ще става със средства от междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване. За двете съоръжения ще са нужни общо 3 милиона лева. Първата стъпка със започването на проектирането е направена и няма основание догодина да не започне същинското строителство, коментира пред Haskovo.info областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Видео Още за проблема вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button