Регион

ТЕЦ-овете пак тровят въздуха на Димитровград

Мръсен въздухПревишение на алармения праг за серен диоксид е регистриран в Димитровград. В три последователни часа автоматичната измервателна станция „Раковски“ в града е отчела концентрации на този замърсител над 500 микрограма на кубичен метър въздух, с което е налице превишение на алармения праг, съобщиха от регионалната екоинспекция.

Измерените нива на серен диоксид са както следва:

  • В 14.00 часа – 573,73 микрограма
  • В 15.00 часа – 876,10 микрограма
  • В 16.00 часа – 718,18 микрограма

От РИОСВ са алармирали институциите за превишаването на алармените прагове. Причините за регистрираните високи стойности са наслагване на емисии от енергиен комплекс „Марица Изток“ – Стара Загора и ТЕЦ „Марица 3“. ТЕЦ „Марица 3“ е предприел мерките съгласно изискванията на Комплексно разрешително за намаляване на масовия поток на серен диоксид чрез промяна в количеството и качеството на подаваното гориво, уточниха от екоинспекцията.

В 17:00 часа е регистрирана първата средночасова стойност, която не превишава алармения праг – 472,77 µg/m3, съобщиха по-късно от РИОСВ – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button