Хасково

Задържаха пакистанец и каналджията му край язовир Ивайловград

Бежанци, илюстрацияДвама мъже – 34-годишен жител на Първомай и 31-годишен пакистанец са задържани снощи от граничните полицаи, съобщават от МВР. 

За възрастта на чуждия гражданин униформените съдят от открито в него свидетелство на гръцки език от Международната организация за бежанци в Гърция. Документът е издаден на 18 септември и е валиден до 17 ноември. Двамата признали, че са преминали пеша от Гърция в България.

Граничните полицаи установили, че вчера българинът заедно с още един мъж с автомобил посрещнали на гарата в гръцкото село Дикия пакистанския гражданин, който пристигнал с влак от Атина. Тримата се отправили с колата към България. Близо до границата двамата задържани слезли от автомобила, за да я преминат пеша. Уговорили се с шофьора да ги прибере след като преминат на българска територия. Пакистанският гражданин е трябвало да бъде отведен до София, където каналджията щял да получи сумата от 500 евро

По случая е уведомена прокуратурата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button