Хасково

Две детски градини с актове заради неизвършени ремонти

Ремонт, архивДве детски градини в Хасково и Любимец са с актове затова, че не са извършили необходимите ремонти през лятото, съобщи началникът на дирекция „Здравен контрол“ кмъ РЗИ – Хасково Ели Ташева.

Директорите на двете забавачки ще отнесат глоби от 100 до 200 лева. Толкова ще е санкцията и за съдържател на фризьорски салон, предлагащ козметика с изтекъл срок на годност и управител на обществена пералня в Хасково за лоша хигиена.

Спряна от експлоатация е и частна занималня. Разследването за това дали обекта има разрешително за работа продължава. Затова от РЗИ отказаха на този етап да дадат повече подробности по случая.

През септември инспекторите от дирекция „Здравен контрол“ са извършили 230 проверки, издали са 9 предписания. Те са инспектирали обекти, занимаващи се с търговия на козметични продукти, фризьорски салони, учебни заведения, детски градини, спортни обекти, гари, автогари и гробищни паркове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button