Хасково

РЗИ погна училищните павилиони за вредни храни, два „изгоряха“

Врени храни, архивДва училищни павилиона ще бъдат глобени тъй като продават нездравословни храни, съобщи началникът на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към РЗИ – Хасково д-р Иван Александров.

Наемателите на лавките са си позволили да предлагат на подрастващите снаксове, чипсове и шоколадови вафли. Това е в противоречие с наредбата на Министерството на здравеопазването. За нарушението законът предвижда глоба от 100 до 600 лева, уточни д-р Александров.

От началото на учебната година с проверени всички училищни павилиони в общините Хасково, Харманли, Минерални бани и Симеоновград. Инспекциите продължават, допълниха от РЗИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.10.2012 15:15 15:15

Много секретна работа,като навремето ДС строго секретно,от особенна важност.Тия идиоти ни тровят децата с кеакво ли не,някои си играят на проверяващи и запазват имената на нарушителите в абсолютна тайна.На такива проверяващи ще кажа п**ката ви майна,да ви закрият та да не трошите народни пари…

Анонимен
Анонимен
04.10.2012 15:58 15:58

а, проверихте ли какво се продава на павилионите пред ОУ „Св. Иван Рилски“, гр. Хасково и на автомата, инсталиран в самото училище?

Back to top button