Хасково

Срещу 5 лева преглеждат за остеопороза на 17-ти

ОстеопорозаСрещу сумата от 5 лева всеки, който желае ще може да се изследва за остеопороза в Хасково, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Прегледите ще са на 17 октомври, а записванията стават на телефон 088 471 44 39. Ако се окаже, че желаещите са много кампанията ще бъде удължена.

Екип от софийски специалисти ще дойде на място в сградата на РЗИ – Хасково, където ще се извършват изследванията. Инициативата е по повод Световния ден за борба със заболяването на костната система.

Остеопорозата e прогресиращо метаболитно заболяване на скелета. В резултат от намаленото усвояване на калций костите изтъняват и губят плътността си. Това води до по-чести счупвания – особено в областта на китките, гръбнака и тазобедрените кости. Заболяването обхваща предимно жени над 50 години. Болестта се среща и при мъжете, но много рядко.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button