Хасково

ОУ „Алеко Константинов“ става филиал на Свищовския университет

УчилищетоСградата на закритото ОУ „Алеко Константинов“ да бъде предоставена безвъзмездно на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, реши на днешното заседание Общински съвет – Хасково.

В докладната, внесена от председателя на местния парламент Иван Иванов, се казва, че е получено писмо от ректора на университета. В него пише, че на Академичен съвет е взето решение за разкриване на филиал в Хасково

За целта ще трябва да се подготви група от 10 хабилитирани преподаватели, специалисти по финанси и икономика от Хасковско, които да подготвят документите за акредитация на филиала и защитата пред Народното събрание.

В писмото си ректорът иска още да се уреди статута на сградата за филиала като тя се приведе във вид, отговарящ на изискванията на обучението, което ще се осъществи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Daniel
Daniel
05.10.2012 22:15 22:15

Дано да се осъществи тази идея или решение аз сам учил там и ми беше ужасно тъжно да гледам как зградата се руши и плъзналите слухове че ще стане поредният шивашки цех!

an
an
05.10.2012 23:21 23:21

dano se osa6estvi edna dobra ideq za grada

111
111
06.10.2012 23:50 23:50

Величко Адамов пак вдига пушилки.

антон николов
антон николов
13.05.2014 0:31 0:31

По закон кметът на общината може да предостави обекта на академията но питам аз толкова ли са я закъсали наште академици че им трябва точно тая зграда защото ако сега е необитаема след време ще има нужда да се отвори това училище и тогава какво ще оставим алчните свищовски професори да казват какво ще става с общинско имущество така ли?Те нека си гледат академията и наркоманите които възпитават пък после да казват какво ще става

Back to top button