Хасково

25-годишен рецидивист, посегнал на полицай, под „домашен арест“

Александър ЯнакиевМярка за неотклонение „домашен арест“ определи Хасковският районен съд за 25-годишния Александър Янакиев от Криво поле. Младежът е обвинен в това, че нанесъл удари по главата и тялото на собственик на хасковско заведение, а по-късно по хулигански подбуди е ритнал старши полицай Латьо Латев от местното полицейско управление.

Както Haskovo.info писа инцидентът е станал в сряда около 01:00 часа през нощта в заведение на ул. „Св. Георги“ в Хасково. Там Александър и приятелите му били седнали да се почерпят. 47-годишният собственик обяснил на младежите, че трябва да затваря, защото е късно, а те заявили, че имат още ядене в чиниите и няма да си тръгнат. Възникнал скандал, който прераснал в бой и употребилият алкохол Александър нанесъл лека телесна повреда на собственика на заведението.

Сигнал за инцидента бил подаден на спешния телефон, но до идването на полицаите Александър се качил в кола и си тръгнал. На изхода на Хасково по посока Кърджали, в района на кръговото движение, Александър спукал гума и катастрофирал. Излязъл от колата и в пияно състояние тръгнал пеш. Тогава бил засечен от патрулка. Униформените се опитали да го задържат,  но 25-годишният жител на село Криво поле буйствал и ритнал старши полицай Латьо Латев като му „причинил болка и страдание“. По-късно Александър бил освидетелстван в болницата и задържан в ареста.

По думите на майка му обаче Александър бил бит от полицаи. Пред съда днес синът й показа синините по краката си и заяви, че има рани и по гърба. Адвокатът му допълни, че на клиента му били нанасяни удари и в слабините, но досега не е била назначена съдебно-медицинска експертиза. В същото време жалба за полицейски побой в Областната дирекция на МВР няма. В съда стана ясно още, че дори и Александър да бил бит, то това е обект на друго производство. 

Александър Янакиев е осъждан 4 пъти досега, а инцидентът от 3 октомври е извършен в период, в който условната му присъда не е изтекла. Като смекчаващо вината обстоятелство съдия Пламен Георгиев изтъкна факта, че наказанието „пробация“, наложено му при последните две присъди се изпълнява стриктно. Магистратът не удовлетвори искането на прокурор Николай Трендафилов за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ и остави рецидивиста под „домашен арест“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
???????????????????
???????????????????
05.10.2012 16:03 16:03

ЕВАЛА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК ИСКА ДА БЪДЕ СЪДЕН ОТ НЕГО:(

asder
asder
05.10.2012 17:07 17:07

УМНО Е РЕШЕНИЕТО НА СЪДА.

afterglow
afterglow
05.10.2012 17:22 17:22

Ще си позволя да ви посъветвам да мислите преди да пишете. Нормалният съд взема предвид всички обстоятелства преди да се проезнесе и тези за задържане и тези против. До доказване на противното няма причини да смятаме, че съдията не е направил точно това. Я, си представете че съдът тикаше всеки изправен пред него зад решетките – щяхте ли тогава да имат смелостта да кажете – „няма такава държава“ – не щяхте да треперите да не сте следващия зад решетките. Присъдите са в името на справедливостта, не в името на популизма или полицейщината!

до третия коментиращ
до третия коментиращ
05.10.2012 18:04 18:04

Само,че този не е всеки,а с дълго за неговите 26-години досие, в което има и други побоища. На този тюмбел не му се случва за първи път

до третия коментар
до третия коментар
05.10.2012 18:22 18:22

имаш ли си на представа колко пъти е съден тоя хубавец че ми пишеш такива глупости колко пъти трябва да го осъдят за едно и също деяние че да мине на по строга присъда или винаги с глоба ще минава

7.62мм.
7.62мм.
06.10.2012 18:19 18:19

Посягането на полицай е посегателство срещу държавата,срещу редъ е закона.Униформата е символ на държавата и посегнеш ли посягаш на държавноста.Така че …

стар милиционер
стар милиционер
08.10.2012 9:09 9:09

смешна работа набил полицая–преди 1989 г да удариш милиционер следваше як бой и след това белене ама и ние знаехме как да бием така че да не проличава а в същото време бития да е насран,Обаче имаше ред и дисциплина

Back to top button