Хасково

Търговци продават телешко и сирене на пътя, хващат ги

Месо, илюстрацияГлоба между 1000 и 2000 лева ще трябва да плати търговец от село Маслиново. Мъжът е засечен от инспекторите на Агенцията по храните да продава телешко месо от автомобила си покрай пътя в селото.

„Става въпрос за около 20 кг месо, което е унищожено на екарисаж„, съобщи изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров.

Подобно нарушение е регистрирано и в Свиленград. Там търговец е продавал сирене на открито. Млечният продукт е иззет и унищожен.

През изминалата седмица инспекторите от Агенцията по храните са извършили 196 проверки, издали са 26 предписания и са съставили 5 акта.

Глобени ще бъдат хранителни магазини в Хасково, Свиленград и село Добрич. В обектите са открити стоки без здравна маркировка, стоки без етикети и такива с изтекъл срок на годност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Петров
Иван Петров
08.10.2012 20:08 20:08

В Хасковска област- В Агенция по храните са пуснали котва най-некомпетентните инспектори-връзкари – повечето от тях некадърници-/завършили ветеринарна медицина вместо хранително-вкусова промишленост/.Заловили са месо или хранителни продукти- без да ги проверят дали са годни за употре*а-само знаят да ги унищожават. Вместо ако са годни да ги предложат на някоя кухня към социалният патронаж или болница …..

Back to top button