Хасково

Втори дубъл в БСП: Изберат заместници на Стефан Танев

БСПЗа втори път в рамките на две седмици социалистите от региона насрочват Областен съвет. Първото заседание след избора на новия лидер Стефан Танев бе на 18 септември. Тогава обаче червените от Хасково поискаха време за консултации, за да могат да издигнат свои представители в областния съвет, обаяни за Haskovo.info Танев.

Междувременно на събранието през септември бе взето решение да се сформират 9 помощни съвета – по икономически въпрос, по финанси и бюджет, по изборно законодателство и правни въпроси, по местно самоуправление, по земеделие и развитие на селски райони, по социална политика, по младежка политика, за работа с политически структури, неправителствен сектор и коалиционна политика и по регионална политика, инфраструктура и екология.

На тазвечершното събиране трябва да бъдат избрани и председатели на помощните съвети. По думите на Танев БСП – Хасково нямало да участват в сформирането на съветите по собствено желание. „Това е бягане от отговорност„, коментира Танев. На пресконференцията днес присъства и депутатът Емилия Масларова, която заяви, че с времето нещата ще се изгладят.

БСПДепутатът от Хасковски избирателен район акцентира върху невнесения все още в парламента проекто бюджет за 2013 година. Тя го определи като „постен, но украсен с предизборни черешки„. Тя определи идеята за диференциране на работната заплата в различните региони като дискриминация. „Ако това стане какви ще са цените в различните регион, каква ще е стойността на детските добавки и майчинството, също ли ще бъдат диференцирани“, попита риторично Масларова.

По думите й пенсиите в страната трябва да се увеличат от 1 януари 2013 година минимум с 12-13%. Парите за образование също трябва да са повече, защото „няма друга държава, в която парите за полицаите да са два пъти повече от тези за образование. Хубаво е да се строят и магистрали, но магистралата на знанието, също е важна“, коментира депутатът.

Емилия Масларова бе категорична, че от БСП ще настояват дискриминацията на майките да бъде прекратена като се увеличат парите, които държавата дава за отглеждане на дете от 1 до 2 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
панталайчо
панталайчо
08.10.2012 15:32 15:32

То тва БСП много са зян.Тоя дет вика бягане от отговорност първо да си фърли оставката , щот изборите в Ивайловград той ги загуби и разпиля организацията.Пък да си му мили бесепето щом го е напраило лидер.Аз затва си фърлих билета.

добродушко
добродушко
08.10.2012 16:23 16:23

Панталайчо, най напред се научи как да пишеш и след това коментирай. Такива като тебе са много. Прости и неуки хора.

ginko
ginko
08.10.2012 22:26 22:26

Браво на Масларова! Герой на крадливото време . Следващия път да я изберат от Сливен, за да е по-близо до подобаващото за нея място! Амин

Back to top button