Хасково

Ракиен казан край гарата продължава да пълни с джибри канала

ДжибриРакиеният казан в местността Бозулука край гарата продължава да пълни с джибри канала, алармираха читатели на Haskovo.info. Както вече писахме, през юли инспектори от РИОСВ – Хасково направиха проверка на ракиения казан. Тогава на собственика Васил Атанасов бе връчено предписание в срок от една седмица да премахне отложените продукти от изваряването на плодовете от ракията и да почиства редовно помещението за отпадъци, за да не се допуска ново замърсяване.

Предписанието не бе изпълнено и Атанасов отнесе акт на стойност 1 000 лева по Закона за водите. Въпреки тези мерки казанджията продължава да пълни канала с джибри, които миришат и създават неудобство на живеещите в района.

Дижбри

Неврие Дауд

„Ужас! Направо не е за разправяне. Ако бяхте дошли преди дъждовете нямаше да можете да дишате„, оплака се Неврие Дауд. Тя разказа, че собственикът е започнал да копае друг канал, където да се отичат джибрите от ракиения казан, но спрял. „Не можа да се разбере със съседите“, обясни жената.

От РИОСВ – Хасково уточниха, че при проверката са предписали и изграждане на канализация, която трябва да е готова до края на годината. След това отново ще бъде инициирана проверка. До тогава джибрите ще продължават да мъчат живеещите в района на гарата, тъй като де се изливат директно в дерето. То от своя страна вони ужасно, тъй като и без друго е затлачено от боклуци и фекалии, които недобросъвестни жители изливат директно в канала, допълват хората в района.

Джибри Джибри
Джибри Джибри

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
клиент
клиент
10.10.2012 17:10 17:10

оставете васката на мира. Казанът му е там вече 20 години. Много преди тези елементи, като сниманата Дауд да се настанят НЕЗАКОННО в района. Като си строил незаконно, сега нямаш право да се оплакваш ма пача…

Анонимен
Анонимен
10.10.2012 19:11 19:11

ИМА И ДРУГИ ДЕТО СА ОТ 1965 ГОДИНА ТАМ И КАЗАН НЕ Е ИМАЛО И БЕШЕ ПО ДОБРЕ

Анонимен
Анонимен
10.10.2012 19:12 19:12

СЕГА РАЗКОПА ПЪТЯ И КВО ЩЕ ПРАВИМ ОТ КЪДЕ ЩЕ МИНАВАМЕ?
СЕГА ОСВЕН МИРИЗЛИВО ДЕРЕ ИМАМЕ И РАЗКОПАН ПЪТ.

ДА ГО ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ РАЗКАЛЯ ЗИМАТА?

до ,клиента на Васил
до ,клиента на Васил
10.10.2012 19:56 19:56

Г.н.клиент.Много ви говори устата,а вие знаете ли ,че тук живеят хора(даникоплатци)защо не дойдете вие тук да живеете .Зада изпитате всичко това на гърба си.за да го дишат всичко това и Вашите деца.НА няма и 200 м.има един друг ракиен казан.защо там не мирише???/НИЕ,ЖИВУЩИТЕ ТУКА ДЛЪЖНИ ЛИ СМЕ ДА МУ МИРИШЕМ ФЕКАЛИИТЕ НА ВАСИЛ .?ИЛИда си заусти отпадъцитеИЛИ ДА ГО ЗАТВОРИ КАЗАНА.ЧЕ, ТОЙ ЩЯЛ ДА СПЕЧЕЛИ НЯКОЙ ЛЕВ ПО-ВЕЧЕ НЕ СМЕ ПРОТИВ.-АКО НА МЕСНО НИВО СА КОРУМПИРАНИ И НЕ ВЗИМАТ ОТНОШЕНИЕ ПО ВЪПРОСА,ИМА И ПО-ГОРНИ ИНСТАНЦИИИ…..

jivust
jivust
10.10.2012 23:00 23:00

ne sme protiv za niciy biznes no i nie sme hora v krayna smetka.iskame normalen jivot.iskame da jiveem normalno.kato zavali ey sega edin dijd neznam kak ste e………za mirizmata da ne prikazvame izobsto.kakto si plastame kato drugite hora za vsicko iskame i nie v zamyana nesto.opomnete se hora.nali sme v evropeyskiyat siyuz.a vsistnost sme po zle i ot selata.

jivust
jivust
10.10.2012 23:05 23:05

a na nyakoy ako ste mu e priyatno da jivee v mizeriya moje da zapovyada.obace nyama da e tova koeto ocakva.ako ne ni se obirne vnimanie ima i po visokopostaveni dlijnostni lica……..

jivust
jivust
10.10.2012 23:11 23:11

molya tezi lica koito sa za tazi rabota da si virsat sivestno rabotata.iskame spravedlivost a ne samo liji i izmami…………….

цапардосан
цапардосан
11.10.2012 8:43 8:43

глоби ли го 1000 лв ами той ги вади за 2 дена дали му предписание той не го изпълнява и се подиграва с власта–демокрацио демокрацио ялов строй ако беше социализъм тоя тиквеник одма да е затворил Тези хорица трябва да запознаят по високи институции защото местните са подкупни за 1 л ракия и дупе дават

delivery
delivery
11.10.2012 20:46 20:46

kazana trqbva da se zatvori posle pitq da se napravi + tova nqma i osvetlenie tezi ne6ta trqbva da se napravqt i togava 6tese opravi naseleno to mqsto. Horata imat pravo na po dobir jivot … neka da go polu4at …

Back to top button